Antena 3 CNN Actualitate Fabrica de zahăr de la Luduş a fost salvată de fermierii români. Petre Daea: "El este eroul!"

Fabrica de zahăr de la Luduş a fost salvată de fermierii români. Petre Daea: "El este eroul!"

Fermierii speră să salveze în ultimul moment fabrica de zahăr din Luduş. Patronatul ar fi acceptat oferta fermierilor chiar înainte de a pune în aplicare planul de lichidare şi demolare.

Fabrica de zahăr de la Luduş a fost salvată de fermierii români. Petre Daea: "El este eroul!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alin Tarnovschi    |    16 Oct 2022   •   17:54

În ţară nu mai avem nicio fabrică de zahăr cu capital românesc în condiţiile în care trei sferturi din cantitatea consumată în România vine din import.

"Producătorii de sfeclă de zahăr din Transilvania vor prelua fabrica de zahăr de la Luduş. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii, fabrica a fost salvată!", a spus unul dintre fermieri.

Până anul trecut, zahărul obţinut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ un sfert din necesarul de consum intern de 500.000 de tone pe an.

În judeţul Mureş, acolo unde se află fabrica de zahăr de la Luduş, în acest an au fost cultivate numai 350 de hectare cu sfeclă, deşi în anii anteriori se cultiva şi de zece ori mai mult.

Cu toate acestea, preţul este unul foarte bun în acest an, iar fermierii speră în continuare ca preţul să fie şi mai bun în urma continuării activităţii fabricii.

Ofertă grupul de fermieri din nouă judeţe ale Transilvaniei către patronatul francez, care a deţinut până acum fabrica de la Luduş, a fost cumpărarea a peste 98% din acţiuni.

×
Subiecte în articol: Luduş petre daea fabrica de zahăr
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close