Antena 3 CNN Actualitate Filipine. Bilanţul inundaţiilor provocate de taifunul Parma se ridică la 170 de morţi

Filipine. Bilanţul inundaţiilor provocate de taifunul Parma se ridică la 170 de morţi

Filipine. Bilanţul inundaţiilor provocate de taifunul Parma se ridică la 170 de morţi
09 Oct 2009   •   23:22

Aproape 170 de oameni au murit în Filipine în urma inundaţiilor provocate de taifunul Parma. Mii de persoane au fost izolate după ce alunecările de teren au distrus mai multe drumuri naţionale, dar şi sute de locuinţe. Autorităţile filipineze au anunţat însă că taifunul va trece spre sfârşitul zilei la nivelul de furtună tropicală.

Mai multe râuri au ieşit din matcă în Filipine în urma ploilor abundente care au căzut în ultimele zile. 30.000 de oameni au fost evacuaţi în provincia Pangasinan după ce aproape 80 la sută din zonă a fost acoperită de ape. Cinci baraje din nordul ţării au cedat şi au inundat zeci de ferme.

Mii de sinistraţi au petrecut noaptea pe acoperişurile caselor în aşteptarea echipelor de salvare.

Marina americană a venit în ajutorul sinistraţilor, dar intervenţia a fost îngreunată de ploile abundente. Autorităţile filipineze au declarat că şi pagubele materiale sunt semnificative. Prejudiciul total estimat până acum se ridică la suma de 50 de milioane de euro.

Inundaţiile lovesc Filipine la puţin timp după dezastrul provocat de taifunul Ketsana. Aproape 350 de oameni au murit atunci în urma inundaţiilor sau alunecărilor de teren, iar aproape o jumătate de milion de persoane au fost evacuate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: filipine taifun sinistrati inundatii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close