Antena 3 CNN Actualitate FILMUL dispariţiei Elodiei Ghinescu. Vezi RECHIZITORIUL în dosarul Cioacă

FILMUL dispariţiei Elodiei Ghinescu. Vezi RECHIZITORIUL în dosarul Cioacă

FILMUL dispariţiei Elodiei Ghinescu. Vezi RECHIZITORIUL în dosarul Cioacă
de O.P.    |    02 Iul 2013   •   12:31
Cristian Cioacă a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru moartea Elodiei Ghinescu. Instanţa la condamnat de asemenea la 2 ani de închisoare pentru profanare de morminte. Pedepsele au fost contopite, iar fostul poliţist a primit în total 22 de ani de închisoare.

Decizia a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Argeş în prezenţa lui Cristian Cioacă. Magistraţii au decis ca fostul poliţist să îi plătească familiei Ghinescu despăgubiri de 250.000 de euro.

CITEŞTE RECHIZITORIUL DOSARULUI CIOACĂ


FILMUL DISPARIŢIEI ELODIEI GHINESCU

La data de 6 septembrie 2007, la Secţia 2 Poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, s-a înregistrat sesizarea lui Cioacă, Constantin Cristian cu privire la dispariţia soţiei sale Ghinescu, Elodia Marilena, sesizarea purtând data de 5 septembrie 2007.

O săptămână mai târziu, pe 12 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost înregistrată aceeaşi sesizare privind dispariţia Elodiei Marilena Ghinescu. La data de 17 septembrie 2007, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, s-a stabilit ca urmărirea penală să fie continuată şi finalizată de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

La 18 septembrie, procurorii au început urmărirea penală faţă de Cioacă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, reţinându-se că în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi-a ucis soţia, după care a segmentat cadavrul şi l-a aruncat într-un loc neidentificat.

Elodia Ghinescu şi-a petrecut câteva zile de concediu în Dubai, în compania ofiţerului SPP Ilie Cristian. Corespondenţa dintre amanţi a fost descoperită de Cioacă după dispariţia soţiei, în urma accesării laptopului acesteia.

În data de 8 octombrie, într-o zonă împădurită dintre Poiana Braşov şi Râşnov, pe fundul unei râpe, au fost găsite o uniformă murdară de poliţist, câteva fotografii cu Ghinescu şi fiul ei, o sticluţă de parfum şi o pereche de mănuşi cu urme de sânge, dovedite a aparţine lui Cioacă, în vreme ce expertiza ADN a demonstrat că sângele provenea de la Ghinescu.
Cu toate suspiciunile de vinovăţie, Cioacă nu a fost arestat imediat după instrumentarea cazului, din pricina lipsei probei principale - cadavrul Elodiei Ghinescu. S-au organizat căutări în patru judeţe - zonele Râşnov, Pârâul Rece, Predeal, în lacul Vidraru, Dragoslavele, Rucăr, Podul Dâmboviţei şi Fundata-Dâmbovicioara, într-un lac din Codlea, în judeţele Covasna şi Harghita -, însă nu s-a găsit nimic.

Conform legii, după 15 ani eventuala faptă se va prescrie, iar „dosarul Elodia" va fi clasat.

La 12 februarie 2009, Elodia Ghinescu a fost oficial declarată dispărută, acesta fiind primul pas spre declararea decesului.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi din data de 30 ianuarie. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv de mai bine de opt luni, din data de 5 decembrie 2012.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close