Antena 3 CNN Actualitate Florarii au protestat în Capitală, nemulțumiți că primăria a suspendat avizarea chioşcurilor

Florarii au protestat în Capitală, nemulțumiți că primăria a suspendat avizarea chioşcurilor

Florarii au protestat în Capitală, nemulțumiți că primăria a suspendat avizarea chioşcurilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2017   •   12:48

Peste 500 de florari s-au strâns marţi în faţa Teatrului Naţional pentru a protesta faţă de decizia municipalităţii de a suspenda procedura de acordare a avizelor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru chioşcurile pe care le deţin, scrie Agerpres.

De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi că nu au fost invitaţi de către reprezentanţii Primăriei Capitalei la luarea unor decizii ce vizează Regulamentul comerţului cu flori în Bucureşti. 

Florarii au scandat lozinci precum "Noi vrem să muncim cinstit, avem copii de hrănit", "Vrem avize, vrem să muncim legal", "Nu vrem ajutoare sociale", "Meseria noastră este cea mai frumoasă", "Te naşti cu flori, trăieşti cu flori, mori cu flori''. 

După aproximativ o oră de protest paşnic la Piaţa Universităţii, florarii se îndreaptă către sediul Primăriei Capitalei, unde doresc să îşi prezinte revendicările. 

"Ne strângem aici unde au murit oameni la Revoluţie şi o să o luăm prin pasajul de la Universitate spre primărie. Vom depune o cerere cu revendicările noastre ca să se dea drumul la avizare pentru toţi florarii din Bucureşti (...) Doresc să construiască chioşcuri noi de flori şi din sursele noastre vor să le înjumătăţească. Vor să facă chioşcuri noi, cum vor ei, pe placul lor şi să le bage la licitaţie", a declarat pentru Adrian Dincă, preşedintele Asociaţiei Florarilor şi Meseriilor Tradiţionale. 

El a spus că în prezent în Bucureşti există 504 chioşcuri, confecţionate de membrii asociaţiei încă de acum 5-6 ani, iar costurile lor nu au fost încă amortizate. 

"S-au cerut chioşcuri noi şi acum câţiva ani. Ce facem, schimbăm chioşcurile din 4 în 4 ani? (...) Ne-au chemat ieri să ne spună că ne aprobă să facem parte din Comisia în care se va lucra la noua strategie şi că nu vor mai putea să ne dea 504 chioşcuri câte sunt acum", a mai spus Dincă, precizând că un chioşc a costat între 6.000 şi 8.000 de euro. 

Reprezentantul florarilor s-a pronunţat împotriva licitaţiei pe care Primăria Capitalei doreşte să o organizeze în viitor, afirmând că se va distruge tradiţia meseriei de florar. 

×
Subiecte în articol: Teatrul National
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close