Antena 3 CNN Actualitate Florin Condurățeanu a fost condus pe ultimul drum cu aplauze. ”Vă pup pe suflet” - mesajul de pe coroanele de flori

Florin Condurățeanu a fost condus pe ultimul drum cu aplauze. ”Vă pup pe suflet” - mesajul de pe coroanele de flori

Sute de oameni l-au condus astăzi pe îndrăgitul jurnalist, Florin Condurățeanu, pe ultimul drum. Sicriul său a fost înconjurat de coroane de flori pe care scria ”vă pup pe suflet”, vorba preferată a lui.

Florin Condurățeanu a fost condus pe ultimul drum cu aplauze. ”Vă pup pe suflet” - mesajul de pe coroanele de flori
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    01 Iul 2021   •   16:38

Cortegiul l-a dus pe Florin Condurățeanu până la cavou, pe versurile lui Adrian Păunescu.

A fost un om care emana iubire și care a primit-o înapoi însutit. Pe lângă familie și prieteni, sute de oameni i-au fost alături pe ultimul drum, oameni inspirați de vorbele lui calde sau scrise în editoriale sau rostite la televizor, ori oameni ajutați de jurnalistul care nu refuza niciodată să sune pentru cei în nevoie.

Împietriți de durere, soția și fiul au privit în gol, în vreme ce preoții țineau slujba. 

A fost un tată și un soț fără cusur, așa că locul lăsat acum gold de el va rămâne ca o rană în sufletele lor.

”Bucuria este mare pentru el să-ți audă și să-și simtă colegii pe care i-a iubit foarte mult, i-a stimat și au fost pentru el profesia, care a fost cea mai importantă din viața lui. Colegii fac parte din profesia lui, din viața lui, pentru că preocuparea lui de bază a fost presa. A iubit presa, a iubit țara și a iubit oamenii”, a spus Gabriela Condurățeanu, soția sa.

”Tătuțule, fii atent aici, că eu te voi iubi mereu și tu, de acolo de sus, trebuie tot timpul să mă veghezi și să ai grijă de mine”, a spus și fiul acestuia, Răzvan Condurățeanu.

Prietenii săi au ținut să îi prezinte un ultim omagiu. Nu le vine să creadă că cel care multora dintre ei le-a fost maestru acum nu mai este.

”Am venit să facem o ultimă ședință de redacție aici. Maeștrii, în general, indiferent de domeniul în care activează, mor la pupitru, mor dirijând. Condurățeanu nu putea să facă excepție. Era un maestru și a murit la pupitru”, a spus Sorin Ovidiu Bălan.

Pe ultimul drum al jurnalistului au sunat poeziile lui Adrian Păunescu, pe care el le recita.

”Am adus poezie, dacă ăsta poate fi un dar. Am adus poezie pe care să o putem asculta aici, fiindcă familia a spus că bucuria lui în viață, și probabil și bucuria lui acum, ar fi să fie condus până la sfârșit pe versuri de Adrian Păunescu. Mereu stăm în stare de cenaclu și de lucru și cred că asta trebuie să ne anime până în ultima secundă”, a spus și Andrei Păunescu.

În contrast cu cenușiul ceremoniei triste, 50 de porumbei albi au fost eliberați la momentul în care cortegiul funerar a pornit de la biserică.

Mormântul lui Florin Condurățeanu este pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu, alături de nume mari ale literaturii și gazetăriei românești.

×
Subiecte în articol: Florin Condurățeanu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close