Antena 3 CNN Actualitate Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, de la Bristol la "împinge tava"

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, de la Bristol la "împinge tava"

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, de la Bristol la "împinge tava"
de M.Z.    |    01 Sep 2015   •   22:35
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a ajuns, de la Bristol - unde îşi făcea cumpărăturile cu prietena sa Elena Udrea - la "împinge tava". 
 
Imagini reprezentative în acest sens, cu fostul procuror-şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au fost prezentate marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Alina Bica a fost reţinută, marţi, de procurorii anticorupţie, într-un nou dosar, ea fiind acuzată că a luat mită pentru soluţionarea unui dosar al DIICOT în favoarea lui Horia Simu.

Alina Bica este judecată în prezent în două dosare de corupţie, în care a fost arestată timp de cinci luni.
 
În dosarul "Bica 1", fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.
 
Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Această cauză a fost disjunsă din prima. În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.
 
Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro. Bica a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie 2015.
 
Alina Bica a fost procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din mai 2013 până în noiembrie 2014, când a demisionat din funcţie. 
 

×
Subiecte în articol: Alina Bica Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close