Antena 3 CNN Actualitate Fosta soție a șefului PSD, Liviu Dragnea, audiată ca martor în dosarul ”Brazilia”

Fosta soție a șefului PSD, Liviu Dragnea, audiată ca martor în dosarul ”Brazilia”

Fosta soție a șefului PSD, Liviu Dragnea, audiată ca martor în dosarul ”Brazilia”
de M.Z.    |    11 Iul 2017   •   14:04

Au început audierile în dosarul Brazilia. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată marți în această anchetă, în calitate de martor.

De asemenea, urmează să fie chemat la audieri și liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse.

În acest moment, este vorba despre un dosar in rem în care urmărirea penală a fost începută doar pentru fapte de corupţie, nu și pentru persoane. 

Cercetările au fost extinse de curând de DNA, după apariția unor informații pe site-ul Rise Project.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia

Afacerile apropiaţilor lui Liviu Dragnea sunt anchetate de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că există un dosar deschis încă din februarie anul trecut legate de afacerile companiei Tel Drum.

Reacţia DNA vine după ce în presă a apărut un presupus raport DGIPI în care se vorbeşte despre ilegalităţi şi despre faptul că Liviu Dragnea ar fi cel care ar controla de fapt societatea abonată la contracte din bani publici.

În replică, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu are nicio afacere în Brazilia sau în altă ţară şi că nu are nicio legătură cu ancheta DNA, susţinând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Citiți și PSD contrazice DNA: Când ar fi început ancheta care l-ar viza pe Dragnea

Fosta soție lui Liviu Dragnea nu este la primul dosar

În dosarul de la ICCJ, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, este implicată și Bombonica Prodana.

În acest dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

Citiți și Mărturia care îl îngroapă pe șeful PSD, Liviu Dragnea

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Brazilia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close