Antena 3 CNN Actualitate George Simion s-a ales cu dosar penal! Motivul pentru care a condus fără permis

George Simion s-a ales cu dosar penal! Motivul pentru care a condus fără permis

Liderul AUR, George Simion, este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru că a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Simion susține că nu a știut că are permisul suspendat deoarece nu a fost înștiințat.

George Simion s-a ales cu dosar penal! Motivul pentru care a condus fără permis
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    30 Sep 2022   •   10:01

Dosarul penal a fost deschis în urma scandalului produs în noaptea de joi spre vineri în Piața Victoriei din București. Potrivit Poliției, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Liderul AUR, George Simion, susține că nu a știut că are permisul suspendat deoarece nu a fost înștiințat. De asemenea, el spune că a fost în aceeași situație în 2020, iar dosarul a fost clasat.

George Simion, săltat de mascați

George Simion a fost dus de mascați la secția de Poliție, după ce polițiști Brigăzii Rutiere din București l-au oprit şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat.

Liderul AUR a condus în zona Pieței Victoriei din București unde îşi promova protestul pe care formațiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Polițiștii care l-au oprit au constatat că în baza lor de date acesta figura cu permisul suspendat.

El a fost invitat la secția de poliție, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a transmis polițiștilor că va merge a doua zi și a intrat în autocarul formațiunii sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eșuate", polițiștii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secția de poliție. Ulterior, autocarul formațiunii politice ce se afla parcat în Piața Victoriei a fost ridicat de autorități.

George Simion a transmis interacțiunea cu polițiștii pe pagina sa de socializare. El a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoștință faptul că avea permisul suspendat.

Liderul AUR a fost testat de polițiști atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Într-o declarație ulterioară, politicianul a spus că a fost „eliberat" după doar 10 minute şi a descris acțiunea Poliției ca fiind ilegală și abuzivă.

 

×
Subiecte în articol: George Simion
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close