Antena 3 Actualitate Gerul siberian muşcă din România! Se vor lua măsuri speciale. A fost convocat comandamentul de iarnă

Gerul siberian muşcă din România! Se vor lua măsuri speciale. A fost convocat comandamentul de iarnă

de O.P.    |    31 Ian 2012   •   10:07
Gerul siberian muşcă din România! Se vor lua măsuri speciale. A fost convocat comandamentul de iarnă

Din cauza temperaturilor foarte scăzute din această perioadă, viceprimarul general al Capitalei, Victor Iovici a convocat comandamentul de iarnă pentru această seară la ora 18:00.

Pregătiţi-vă haine cât mai groase pentru că va fi un ger de crapă pietrele toată săptămâna! În multe zone din ţară, termometrele vor arăta -27 de grade Celsius.

Până acum, şase oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gerului. Luni noapte, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului -25 de grade Celsius.La Homorod Băi, mercurul din termometre a scăzut până la minus 21 de grade Celsius. La fel şi la Miercurea Ciuc.

Locuitorii din Odorheiul Secuiesc nu mai au apă la robinete pentru că au îngheţat conductele. Aşa că sunt nevoiţi să care apa în sticle şi bidoane de la un izvor din oraş.

La Constanţa, marea a îngheţat la mal. În portul Tomis, ambarcaţiunile ancorate la chei au rămas între sloiurile de gheaţă.

În Vrancea au fost minus 12 grade Celsius. Sute de oameni au rămas blocaţi pe Drumul Naţional 23 care face legătura între Focşani şi Brăila. Chiar dacă nu mai ninge, vântul a viscolit zăpada şi a făcut imposibilă circulaţia autoturismelor. Zeci de maşini au rămas ore întregi în nămeţi, iar utilajele de deszăpezire au făcut faţă cu greu situaţiei.

Gerul nu ne va părăsi prea curând. Până vineri, meteorologii estimează că temperaturile vor coborî până la - 27 de grade.

Vezi care sunt temperaturile de la tine din oraş, pe
www.meteoplus.ro

RECOMANDĂRI PE TIMP DE GER
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close