Antena 3 CNN Actualitate Greii din dosarul Microsoft se toarnă la DNA. O parte din şpagă ajungea la PDL. Legătura dintre Microsoft şi Udrea

Greii din dosarul Microsoft se toarnă la DNA. O parte din şpagă ajungea la PDL. Legătura dintre Microsoft şi Udrea

Greii din dosarul Microsoft se toarnă la DNA. O parte din şpagă ajungea la PDL. Legătura dintre Microsoft şi Udrea
22 Ian 2015   •   15:25

Greii din dosarul Microsoft încep să se toarne unul pe celălalt. Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, zis Niro, au cerut din arest să vorbească cu procurorii DNA.

O parte din şpaga din dosarul Microsoft a ajuns în conturile PDL, a dezvăluit Gabriel Sandu în faţa procurorilor DNA. Emil Boc ştia despre acest lucru, a spus fostul minisru.

În faţa procurorilor, Nicolae Dumitru l-ar fi turnat pe Dorin Cocoş, despre care susţine că primea bani grei pentru diverse intervenţii la Guvern.

Pentru că au colaborat cu procurorii, DNA cere acum schimbarea măsurii de arest preventiv in arest la domiciliu pentru cei doi.

Iată declaraţiile greilor din dosarul Microsoft:


DUMITRU NICOLAE, patron al grupului de firme Niro

"În momentul în care primeşte o funcţie publică, politicianul învestit se implică pentrru recuperarea sumei de bani avansată de el şi de partid sau de alţii în campania electorală. Unii dintre aceştia îşi administrează singuri mecanismele de recuperare. Mai precis, unii dintre miniştri organizează licitaţia, negociază comisioanele şi stabilesc modalitatea de virare a acestora. Pentru alţii, cum e şi cazul meu, există de fiecare dată acei binevoitori care gestionează aceste pârghii."

GABRIEL SANDU, fost ministru al Comunicaţiilor

"Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României"


"Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL.Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro."


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close