Antena 3 CNN Actualitate Rupere de nori și grindină pe platoul Bucegi, pe Valea Prahovei și în Bușteni

Rupere de nori și grindină pe platoul Bucegi, pe Valea Prahovei și în Bușteni

Fenomenele meteo extreme din ultimele zile au ajuns și pe platoul Bucegi, pe Valea Prahovei și în Bușteni, unde furtuna violentă a lovit mai multe localități. Au fost căderi masive de grindină.

New Project (31)
de Andreea Ştefan    |    29 Iul 2021   •   19:36

Vijeliile au ajuns, joi după-amiază, și pe platoul Bucegi, în Bușteni, dar și în mai multe localități din Prahova, precum Plopu, Urlați și Albești Paleologu, unde au fost înregistrate căderi masive de grindină.

Prahova se află sub cod portocaliu de furtună până în această seară la ora 23:00.

Alertă de fenomene extreme. Unde vor lovi vijeliile în următoarele ore

Vijelii și fenomene extreme sunt prognozate în următoarele ore. Meteorologul Alina Șerban a spus la Antena 3 care sunt zonele care vor fi afectate de aceste fenomene meteo.

”Vor fi episoade scurte și violente (n.r.- de vijelii în sudul țării), nu sunt de lungă durată, sunt dezvoltări de o oră - două, cel mult trei ore, dar nu la aceeași intensitate, ci aceasta va fi evoluția lor în timp.

Este foarte probabil ca și în această după-amiază să avem astfel de manifestări în partea de sud a teritoriului. Se vor semnala într-o jumătate nord-estică - în nord, centru, est și sud-est. Mai violente, chiar și în momentul acesta, ne așteptăm să fie în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane, însă tot ce va coborâ pe o circulație nord-estică, sud-estică, în zona Munteniei, foarte probabil și în zona Capitalei, să mai avem astfel de fenomene”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close