Antena 3 CNN Meteo Alertă de fenomene extreme. Unde vor lovi vijeliile în următoarele ore

Alertă de fenomene extreme. Unde vor lovi vijeliile în următoarele ore

Vijelii și fenomene extreme sunt prognozate în următoarele ore. Meteorologul Alina Șerban a spus la Antena 3 care sunt zonele care vor fi afectate de aceste fenomene meteo.

Alertă de fenomene extreme. Unde vor lovi vijeliile în următoarele ore
de Andreea Ştefan    |    29 Iul 2021   •   17:28

”În orele următoare, ca și în zilele următoare, vorbim de temperaturi foarte ridicate, de val de caniculă în jumătatea de sud a teritoriului cel puțin, pentru că aici temperaturile vor fi foarte ridicate la amiază, vor depăși valori de 35 de grade și vor atinge chiar 39-40 de grade în extremitatea sudică a teritoriului.

În jumătatea nordică vor fi variații termice, temperaturile mai scad ușor. În nordul Moldovei abia dacă ne apropiem de o vreme călduroasă, adică temperaturi de 30 de grade. Acest lucru se datorează faptului că în jumătatea nordică, în nord, nord-est și centru, vor mai traversa sisteme noroase care vor determina fenomene specifice instabilității atmosferice, așa cum s-a întâmplat și ieri.

Episoade scurte și violente de vijelii

Vor fi episoade scurte și violente (n.r.- de vijelii în sudul țării), nu sunt de lungă durată, sunt dezvoltări de o oră - două, cel mult trei ore, dar nu la aceeași intensitate, ci aceasta va fi evoluția lor în timp.

Este foarte probabil ca și în această după-amiază să avem astfel de manifestări în partea de sud a teritoriului. Se vor semnala într-o jumătate nord-estică - în nord, centru, est și sud-est. Mai violente, chiar și în momentul acesta, ne așteptăm să fie în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane, însă tot ce va coborâ pe o circulație nord-estică, sud-estică, în zona Munteniei, foarte probabil și în zona Capitalei, să mai avem astfel de fenomene”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Cod roșu de averse și vijelii în Brașov, Botoșani și Suceava

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod roșu de averse și vijelii valabilă în mai multe localități din județele Suceava și Botoșani.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, averse ce vor cumula peste 35-40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este în vigoare până la ora 16.50.

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod roșu de furtună pentru zona de munte și pentru mai multe localități din județul Brașov.

Sunt vizate zona de munte de peste cota 1800 și localitățile Predeal, Bran și Moieciu din județul Brașov.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor cumula peste 40-50 l/mp, după ce în ultima oră s-au cumulat peste 40-50 l/mp, grindină, vijelie și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este în vigoare până la ora 18.00.

×
Subiecte în articol: vijelii fenomene extreme meteo
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close