Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, obligat de instanță să publice informațiile despre fake news, cerute de FACIAS

Guvernul, obligat de instanță să publice informațiile despre fake news, cerute de FACIAS

Instanța din România obligă Guvernul să facă publice informațiile cerute de FACIAS pe tema fake news.

Guvernul, obligat de instanță să publice informațiile despre fake news, cerute de FACIAS
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Ioana Mircea    |    02 Noi 2023   •   19:34

Tribunalul București a decis că Guvernul trebuie să răspundă solicitării Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului, care a cerut informații privind o întâlnire organizată la începutul acestui an, pe tema știrilor false.

"Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a obținut în instanță o decizie favorabilă împotriva Guvernului României după ce Executivul a refuzat să răspundă FACIAS la întrebările ce vizau o întâlnire organizată la Guvern, cu mai multe persoane fizice și reprezentanți ai ONG-urilor pe tema știrilor false", a transmis FACIAS într-un comunicat.

Citește și: Agențiile românești, speriate de știrile false despre Bulgaria

La începutul acestui an a fost organizată de către Guvern o întâlnire ce avea drept scop instituirea unui mecanism de asa-zisa sancționare a fake news-ului.

"La momentul respectiv, Guvernul s-a delimitat de această întâlnire și a menționat că nu vrea să constituie un „Minister al Adevărului”, după ce FACIAS a atras atenția că subiectul sancționării Fake-News este unul controversat și că nu poate fi tolerat ca în mod arbitrar, un număr de persoane fizice, indiferent pe cine reprezintă, să decidă dacă o știre este fake news sau nu.

În același timp FACIAS a solicitat Guvernului să facă publică lista participanților la întâlnire și temele întânirii găzuite de Guvern”, se mai arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: guvern fake news FACIAS Guvernul
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close