Antena 3 CNN Actualitate Hepatita C, terapia fără interferon. Când va fi tratat primul pacient

Hepatita C, terapia fără interferon. Când va fi tratat primul pacient

Hepatita C, terapia fără interferon. Când va fi tratat primul pacient
11 Sep 2015   •   21:00

Aproape cinci mii de români urmează să se vindece de hepatita C. Noul tratament fără interferon are succes în 98% din cazuri. Iar Ministerul Sănătăţii, împreună cu Casa Naţională au încheiat negocierile cu producătorii. În aproape trei săptămâni va începe analiza pacienţilor aflaţi în ultimul stadiu al bolii. Ei sunt primii care vor avea acces la acest tratament. Statul va deconta costurile doar în cazul vindecării, restul va fi acoperit de producător. Ministerul Sănătăţii a reuşit să introducă şi alte şapte molecule pentru afecţiuni oncologice pe lista medicamentelor compensate.


Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a enumerat măsurile şi domeniile în care au apărut noutăţi importante de când a preluat ministerul Sănătăţii.

"Lista de medicamente compensate, care era blocată în 2014, când am venit eu. Eram cu un delay de 7-8 ani faţă de Europa. Astăzi dăm nişte tratemente înaintea multora dintre statele europene. Suntem între primele 5-6 state. În cadrul programelor de oncologie care au demarat în mai 2015, eliminarea listelor de aşteptare pe medicamente citostatice.  Salarizarea: vorbim de a treia creştere salarială în acest mandat de 1 an şi jumătate. Cardul de sănătate, care e o măsură care generează ordine şi economie în sistem. Am început de anul trecut upgradarea protocoalelor terapeutice. Degeaba dăm pastile sau facem achiziţii de aparatură nouă, dacă nu trecem la modul de lucru cu pacientul din ţările europene."




×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close