Antena 3 Actualitate Hossu: Salariile din sectorul bugetar trebuie să se bazeze pe principiul "muncă egală - salarii egale"

Hossu: Salariile din sectorul bugetar trebuie să se bazeze pe principiul "muncă egală - salarii egale"

de G.S.    |    07 Iul 2013   •   16:10
Hossu: Salariile din sectorul bugetar trebuie să se bazeze pe principiul "muncă egală - salarii egale"
Sursa foto: Foto: Agerpres
Salariile din sectorul bugetar ar trebui să se bazeze pe un principiu de fond, cel care se referă la muncă egală - salarii egale, consideră preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
 
"Problema de fond a unui sistem de salarizare, mai ales în sectorul bugetar, este ca trebuie să se bazeze pe un principiu de fond - la muncă egală, salarii egale. Adică, dacă am un funcţionar sau un contractual din comuna X, la acelaşi volum de muncă trebuie să aibă aceeaşi salarizare, şi la aceeaşi muncă prestată, cu un altul, din altă comună. În momentul în care se discută un nou sistem de salarizare, şi se pare va va fi făcut pe genunchi, ca de obicei, în pripă, pentru că, în momentul în care se doreşte să fie aplicat de la 1 ianuarie 2014, este pe genunchi. V-aş reaminti că la vechiul sistem s-a lucrat peste un an de zile, cu experţii Băncii Mondiale şi experţi ai Fondului Monetar Internaţional, pentru a face criteriile de competenţă care ar trebui introduse", a apreciat Hossu, la un post TV, rugat să comenteze informaţiile privind stabilirea salariilor în sectorul bugetar pe criterii de performanţă, conform Agerpres.
 
Hossu a reamintit că Legea salarizării făcută de Guvernul Boc s-a aplicat doar la tăieri. 
 
Legea "nu s-a mai aplicat ulterior, când trebuiau să existe legi speciale în fiecare an, prin care ar fi trebuit să se aplice o creştere salarială a salariilor mici, astfel ca să se comprime nivelul de salarizare la raportul de 1 la 15".
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close