Antena 3 Actualitate Inedit Ce fac femeile kurde care luptă cu fanaticii ISIS, înainte de a pleca la luptă. „Când mor, vreau să...”

Ce fac femeile kurde care luptă cu fanaticii ISIS, înainte de a pleca la luptă. „Când mor, vreau să...”

30 Aug 2016   •   15:53
Ce fac femeile kurde care luptă cu fanaticii ISIS, înainte de a pleca la luptă. „Când mor, vreau să...”
Sursa foto: Foto: twitter.com

În ciuda misiunii periculoase pe care o au, femeile kurde care se antrenează alături de militarii britanici pentru a lupta împotriva ISIS vor să arate bine, in cazul în care vor muri pe câmpul de luptă. Curajoasele femei care luptă cu fanaticii ISIS nu pleacă în nicio misiune fără să se rujeze, scrie Daily Mail.

„Întotdeauna mă dau cu ruj roșu înainte să plec la luptă. Vreau să arăt frumos când o să mor!”, spune Ahd Mohemed , în vârstă de 36 de ani.

Femeile care luptă împotriva Statului Islamic spun că bărbaţii din ISIS sunt terifiaţi de ideea de a fi ucişi de o femeie. Cel mai mare coşmar al lor sunt femeile din armata kurdă, conform declaraţiilor făcute de o luptătoare kurdă

Prezenţa lor a fost vitală în luptele cu ISIS, fiind foarte eficient în a alunga membrii Statului Islamic din oraşele siriene Kobani şi Al-Houl, oraşe care până nu demult erau ocupate de ISIS.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: militari ISIS armata ruj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close