Antena 3 Actualitate Inedit Drumul unic din lume care dispare complet de două ori pe zi. Unde se găsește

Drumul unic din lume care dispare complet de două ori pe zi. Unde se găsește

09 Sep 2017   •   13:40
Drumul unic din lume care dispare complet de două ori pe zi. Unde se găsește
Sursa foto: Foto: wikipedia.org

Pasajul du Gois leagă Golful Burnёf de insula Noirmoutier, Franța. Drumul este zilnic acoperit de apă, ca urmare a fenomenului de maree, șoseaua fiind deschisă pentru circulație doar în anumite intervale orare.

Potrivit gorj-domino.ro, pasajul natural care leagă continentul de insula Noirmoutier a fost indicat pentru prima dată pe o hartă apărută în 1701. Drumul are aproximativ cinci km lungime, iar când este inundat valurile ating și patru metri înălțime.

Șoseaua folosită și în cadrul competiției de ciclism Tour de France, are numeroase panouri de atenționare precum și un interval stabilit în prealabil de traversare. Însă nu întotdeauna acestea se respectă, mulți șoferi cu spirit de aventură cred că pot fii mai rapizi decât apele mării, însă nu este așa. Datorită unor incidente neplăcute, autoritățile franceze au montat în zonă și niște turnuri de salvare în care cei prinși de ape să se poată urca până când acestea din urmă se retrag.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close