Antena 3 CNN Life Oameni Un francez merge prin toată Europa şi mănâncă DOAR din coşurile de gunoi. Scopul este unul nobil

Un francez merge prin toată Europa şi mănâncă DOAR din coşurile de gunoi. Scopul este unul nobil

Un francez merge prin toată Europa şi mănâncă DOAR din coşurile de gunoi. Scopul este unul nobil
24 Iun 2014   •   15:51

Mănâncă din gunoaie, fără să cumpere nimic, pe parcursul a 3000 de km merşi prin Europa, asta a decis un tânăr francez, care vrea să tragă un semnal de alarmă privind imensa risipă de alimente.

Baptiste Dubanchet a traversat deja Luxemburgul, Belgia, Olanda, Germania şi Cehia pe bicicletă, într-un periplu început la data de 15 aprilie, în Paris.
După cum spune el, destinaţia finală o reprezintă capitala Poloniei, Varşovia, acolo unde speră să ajungă în cel mult două săptămâni.


Scopul acestei aventuri este "efectuarea acestui drum bazându-se numai pe mâncarea aruncată de alţii, la hoteluri, restaurante, magazine alimentare, pieţe sau hipermarketuri, pentru a denunţa risipa fără noimă a alimentelor de bază", scrie Dubanchet pe blogul său, intitulat sugestiv "La Faim du Monde" (Foamea Lumii).
Potrivit tânărului de 25 de ani, această risipă inconştientă se petrece în vreme ce milioane de oameni suferă şi mor efectiv de foame.

Dubanchet a hotărât să plece pe acest drum după ce a văzut o mulţime de oameni înfometaţi în escapadele sale turistice din Columbia, Asia de sud-est şi Tahiti.

"Eram un om bogat în ţări sărace. Am fost atât de trist să văd oameni atât de înfometaţi. Ei nu au nicio variantă. Nu ei au ales să fie săraci, dar eu am ales să fac ceva pentru ca toată lumea să vadă cât de multă mâncare aruncăm fără să ne dăm seama", spune temerarul francez.

El crede că reducerea risipei de alimente ar însemna mai multă mâncare disponibilă celor nevoiaşi, reducerea poluării şi o diminuare semnificativă a preţului la produsele alimentare de bază.

Dubanchet a decis să facă acest drum exact momentul în care Parlamentul European a declarat anul 2014 ca fiind Anul European Împotriva Risipei Alimentare.

Potrivit unui raport anual al ONU, peste 842 de milioane de oameni de pe planetă nu au posibilitatea să-şi procure alimentele necesare pentru un trai situat la limita inaniţiei.
 

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close