Antena 3 CNN Actualitate Instanţa a decis REFACEREA expertizelor ADN în cazul Elodiei Ghinescu. Cioacă, din nou în faţa judecătorilor

Instanţa a decis REFACEREA expertizelor ADN în cazul Elodiei Ghinescu. Cioacă, din nou în faţa judecătorilor

Instanţa a decis REFACEREA expertizelor ADN în cazul Elodiei Ghinescu. Cioacă, din nou în faţa judecătorilor
de O.P.    |    01 Noi 2013   •   10:36

La Curtea de Apel Pitești sunt programate vineri noi audieri în procesul lui Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat de instanța de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

Curtea de Apel Piteşti a afişat soluţia instanţei privind admiterea, în parte, a probele solicitate de apărarea fostului poliţist Cristian Cioacă. "Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (...) şi dispune efectuarea unei expertize medico legale — examen ADN — de către Institutul Naţional de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico — Ştiinţifică (...) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialişti care (...) din plicuri conţinea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului", se arată în soluţia pronunţată de instanţă, citată de AGERPRES.

Judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au audiat deja mai mulți martori, solicitați de instanță sau de părțile din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe, printre care și înregistrări video din noaptea dispariției Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.

 

×
Subiecte în articol: elodia ghinescu Cristian Cioaca
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close