Antena 3 CNN Actualitate Ion Petrescu, analist militar: "Asistăm la faza finală a regimului Putin. Nici cetățenii ruşi nu îi mai înghit minciuna"

Ion Petrescu, analist militar: "Asistăm la faza finală a regimului Putin. Nici cetățenii ruşi nu îi mai înghit minciuna"

"Joacă un poker geopolitic în care vrea să câștige totul fără să dea nimic. Vrea Ucraina şi apoi vom vedea că va emite şi alte pretenții", spune Ion Petrescu, analist militar, care a apreciat că bilanțul deceselor din ultimele zile reprezintă faza finală a regimului Putin.

Ion Petrescu, analist militar: "Asistăm la faza finală a regimului Putin. Nici cetățenii ruşi nu îi mai înghit minciuna"
de Claudia Popovici    |    25 Feb 2022   •   23:50

Întrebat ce carte joacă Vladimir Putin în acest moment Ion Petrescu, analist militar, a spus: 

"Joacă un poker geopolitic în care vrea să câștige totul fără să dea nimic. Vrea Ucraina şi apoi vom vedea că va emite pretenții şi la zona dintre Prut şi Nistru şi într-un anumit ecart de timp şi la țările baltice chiar dacă acestea sunt ţări membre NATO.

Se bazează pe arsenalul nuclear pe care pe care îl are Federația Rusă în scop ofensiv, nu disuasiv ca NATO, şi pe dorinţa ca să-şi aniverseze cei 70 de ani de viaţă pe 7 octombrie cu împliniri mărețe, adică refacerea teritoriului sovietic în granițele Federaţiei Ruse. 

Este o chestiune de nostalgie!  A plâns după decesul Uniunii Sovietice public în numeroase discursuri pe care le-a rostit.

După cum ați văzut a reuşit să se izoleze chiar şi de echipa care îl secondează în Consiliul de Securitate a Rusiei, după cum şi Parlamentul a luat poziția de drepți şi a aprobat legea privind trimiterea peste hotare a forței expediționare rusești 

Asistăm la faza finală, pentru că morţii atât militari ucraineni cât şi militari ruşi sunt semnul final al regimului Putin. Asta pentru că nici cetățenii ruşi nu mai înghit minciuna şi au ieșit în stradă", a explicat Ion Petrescu, analist militar, la Antena 3. 

Citiţi şi: Radu Tudor: "Vladimir Putin începe să îşi dea seama de greşeala pe care a făcut-o. Acest război se întoarce împotriva lui"

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close