Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: ”Încalcă legea penală”

ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: ”Încalcă legea penală”

ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, după ce acesta din urmă a dat declarații care l-au deranjat extrem de tare pe Arhiepiscopul Tomisului.

de Andreea Ştefan    |    Cătălina Buzoianu    |    22 Ian 2024   •   13:49

Este scandal în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Arhiepiscopul Teodosie l-a dat în judecată pe purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. Anunțul a fost făcut de avocata lui Teodosie, pe Facebook.

Chemarea la DNA a lui ÎPS Teodosie a fost un nou prilej pentru Vasile Bănescu de a mai pune paie pe foc, însă nici Arhiepiscopul Tomisului nu s-a lăsat mai pre jos și a anunțat că-l va da în judecată.

Practic, Vasile Bănescu a spus că Patriarhia Română, ca și autoritățile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție.

”Poziţia Patriarhiei Române în acest caz ultracunoscut, întrucât agenda acestui caz e una mai veche şi destul de extinsă, este cea exprimată la începutul cercetării care s-a întreprins de către DNA faţă de situaţia în care este implicat arhiepiscopul Tomisului şi ea este una foarte limpede: Patriarhia Română, ca şi autorităţile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupţie.

Citește și: ÎPS Teodosie, pus sub acuzare oficial de DNA în dosarul de cumpărare de influență | ”Dacă mă mai cheamă, vin”

Numai autorităţile, fireşte, cele judiciare se vor pronunţa la sfârşitul anchetei în legătură cu acest lucru. Fireşte că apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător. 

Nu mă pot antepronunţa, nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, care bineînţeles mâhneşte, pentru că este total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care bineînţeles va fi descifrată de autorităţile judiciare şi interpretată în cheia potrivită. Deci poziţia Patriarhiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz, asta este foarte limpede”, a declarat Vasile Bănescu în seara zilei de 18 ianuarie.

În replică, ÎPS Teodosie, prin vocea unuia dintre avocați, a spus despre faptul că dl. Vasile Bănescu ”încalcă legea penală care reglementează prezumția de nevinovăție”.

Drept urmare, a anunțat că în perioada următoare îl va da în judecată pe Vasile Bănescu.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie Vasile Banescu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close