Antena 3 Actualitate Irlanda susţine aderarea României la spaţiul Schengen

Irlanda susţine aderarea României la spaţiul Schengen

22 Ian 2013   •   12:16
Irlanda susţine aderarea României la spaţiul Schengen
Sursa foto: Foto: europa.eu
Preşedinţia irlandeză a Consiliului Uniunii Europene şi-a exprimat dorinţa de a oferi tot sprijinul pentru realizarea unui acord privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a declarat ambasadorul Irlandei la Bucureşti, Oliver Grogan, citat de Mediafax.

Grogan a prezentat, marţi, priorităţile preşedinţiei irlandeze a Consiliului Uniunii Europene. Acestea sunt: asigurarea unui sistem financiar stabil, redresarea economiei şi revenirea la creştere economică.

Ambasadorul a menţionat că Programul preşedinţiei irlandeze este "Pentru stabilitate, locuri de muncă şi creştere economică".

"Ştim că atât România, cât şi Bulgaria au aspiraţii puternice pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Una dintre priorităţile importante ale preşedinţiei irlandeze va fi să răspundem acestor aspiraţii şi să continuăm negocierile cu scopul de a ajunge la un acord în acest sens", a subliniat diplomatul.

Grogan a precizat că Irlanda nu este membru în sine al Spaţiului Schengen, dar face tot posibilul pentru a facilita un acord între statele membre.

"Putem menţine un culoar bun de comunicare la Bucureşti pentru ca preocupările româneşti să fie bine înţelese atât la Dublin, cât şi la Bruxelles", a spus oficialul.

La eveniment au participat şi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi Bogdan Mănoiu, consilier prezidenţial în domeniul afacerilor europene.


 


 

×
Subiecte în articol: Irlanda spatiul Schengen Titus Corlăean

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close