Antena 3 Actualitate Jobul unde câștigi 4.000 de lei, dar pe care nu îl vrea nimeni

Jobul unde câștigi 4.000 de lei, dar pe care nu îl vrea nimeni

de Georgiana Adam    |    04 Aug 2021   •   14:21
Jobul unde câștigi 4.000 de lei, dar pe care nu îl vrea nimeni
Sursa foto: pexels

Hotelurile sunt pline de turiști, însă angajații sunt tot mai puțini și mai greu de găsit, asta deși salariile în acest sector au crescut cu până la 20%.

”Întotdeauna, în perioada de vară, exista o migrare a personalului din zonele urbane către mare și apoi, la sfârșitul sezonului, veneau înapoi. Iată că în anul 2021 este cea mai mare criză de personal pe care România a avut-o vreodată în domeniul Horeca. Unde s-au dus banii? Avem și răspunsurile. Cel puțin din industria ospitalității, aproape 40% din personal a plecat. 

Ce e mai dureros? Este faptul că au făcut o reconversie profesională. Foarte mulți au devenit curieri, livratori, merchandiseri în marile lanțuri de profil, casieri. Foarte mulți au plecat în afara României. 

Predictibilitatea în industria noastră este foarte scăzută și ca atare oamenii au avut nevoie de stabilitate. Pentru că au rate, au familii de întreținut. Și au vrut ceva care să fie sigur. Cu valul patru, noi nu știm ce se va întâmpla în industrie. 

Pe de altă parte, trebuie făcut ceva și cumva statul trebuie să intervină să faciliteze munca în industria ospitalității”, a declarat Radu Tănase, reprezentant al industriei ospitaliere. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close