Antena 3 CNN Actualitate Justiție ANAF a recuperat aproape 20 milioane lei în dosarul Microsoft

ANAF a recuperat aproape 20 milioane lei în dosarul Microsoft

ANAF a recuperat aproape 20 milioane lei în dosarul Microsoft
Sursa foto: Foto: colaj Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2017   •   12:53

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat luni că a recuperat până în prezent 19,45 milioane lei la bugetul de stat în dosarul penal cunoscut ca Microsoft, după ce a vândut 13 imobile sechestrate de la persoanele condamnate, prin trei licitaţii.

"Imobilele sunt spaţii comerciale din Bucureşti şi au fost adjudecate la valori mai mari decât preţurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terţi şi valorificarea imobilelor sechestrate" arată comunicatul ANAF, potrivit news.ro.

În dosarul Microsoft, fostul primar Gheorghe Ştefan a primit pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, majorată de la trei ani, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani, Dorin Cocoş a primit doi ani şi patru luni, la fel ca Nicolae Dumitru, care în fond fusese condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Instanţa supremă a dispus confiscarea de la aceştia a aproximativ 16 milioane de euro şi a peste două milioane de dolari.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close