Antena 3 CNN Actualitate Justiție Codruţa Kovesi, propunerea Comisiei LIBE din PE pentru şefia Parchetului European: „Acest vot este pentru sistemul de justiție român”

Codruţa Kovesi, propunerea Comisiei LIBE din PE pentru şefia Parchetului European: „Acest vot este pentru sistemul de justiție român”

Codruţa Kovesi, propunerea Comisiei LIBE din PE pentru şefia Parchetului European: „Acest vot este pentru sistemul de justiție român”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Feb 2019   •   16:13

Laura Codruţa s-a întors în România, după ce a fost audiată în comisia LIBE şi a reuşit să adune cele mai multe voturi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

În ţară este în plină desfăşurare ancheta legată de fost şefă a DNA, unde Laura Codruța Kovesi este suspectă de trei infracţiuni grave printre care abuz în serviciu şi luare de mită.

„Sunt onorată pentru acest vot. Aș vrea să spun că acest vot nu este doar pentru mine. Acest vot este pentru tot sistemul de justiție român.

Acest vot este pentru toți cetățenii din România care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și au susținut statul de drept. Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune.

Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și aștept decizia decidenților europeni.

Pot doar să vă mai spun că m-am înscris singură în această procedură, m-am înscris ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul Guvernului de la București nici nu am cerut, nici nu am așteptat și nici nu îl aștept. Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susținut cu comisia tehnică(...). Ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, au fost foarte importante încurajările”, a spus Codruța Kovesi, miercuri, la Aeroportul Otopeni.

Citiți și: Cum s-a făcut lobby în Comisia LIBE pentru Laura Codruța Kovesi VIDEO

După votul din comisia LIBE, urmează votul din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef.

În plus, se vor purta negocieri între Parlamentul European şi Consiliul European.

Mandatul are şapte ani şi nu poate fi înnoit.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi procuror
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close