Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA a extins urmărirea penală faţă de cinci firme în dosarul în care Marian Vanghelie este cercetat sub control judiciar

DNA a extins urmărirea penală faţă de cinci firme în dosarul în care Marian Vanghelie este cercetat sub control judiciar

Cinci firme sunt urmărite penal de procurorii DNA în dosarul în care fostul primar Marian Vanghelie este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu privind fraudarea Economat Sector 5.

DNA a extins urmărirea penală faţă de cinci firme în dosarul în care Marian Vanghelie este cercetat sub control judiciar
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    19 Ian 2022   •   17:38

Un comunicat al DNA arată că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea urmării penale faţă de cinci societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti suspecte de implicare în lanţurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, respectiv: SC Games&Sports Distribution Romania SRL, SC City Bistro Management SRL, SC IDD Asset Management SRL, SC Daarm Partners SRL şi SC Fortis Pugna SRL.

Potrivit DNA, fiecare firmă este suspectată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, săvârşită în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial de către altul.

"În vederea reparării pagubelor aduse patrimoniului SC Economat Sector 5 S.R.L. prin săvârșirea, de către suspectele S.C. Games&Sports Distribution Romania S.R.L. și S.C. City Bistro Management S.R.L., a infracțiunilor reținute în sarcina lor, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile/imobile aflate în proprietatea celor două firme, precum și asupra sumelor de bani din toate conturile bancare ale celor două firme.

Reprezentanților legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se precizează în comunicat.

Ce dezvăluiri plănuia Marian Vanghelie înainte ca mascații să intre peste el: "Urma să fac câteva emisiuni"

Procurorii DNA anunţau, joia trecută, că efectuează acte de urmărire penală faţă de 22 de suspecţi, între care funcţionari publici, directori din cadrul instituţiilor subordonate Primăriei Sectorului 5 şi Consiliului local, pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale supraevaluate efectuate de SC Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este Consiliul local), prejudiciul estimat fiind de peste 256 milioane lei.

După ce a fost reţinut, Marian Vanghelie a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, Tribunalul Bucureşti respingând cererea procurorilor privind arestarea sa pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: urmarire penala Marian Vanghelie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close