x close

Fostul deputat Vlad Cosma şi afaceristul Petrică Uşurelu, trimişi în judecată de Pachetul Curţii de Apel Ploieşti

12 Iun 2017   •   16:38
Fostul deputat Vlad Cosma şi afaceristul Petrică Uşurelu, trimişi în judecată de Pachetul Curţii de Apel Ploieşti Foto: Agerpres

Fostul deputat PSD Vlad Cosma şi omul de afaceri Petrică Uşurelu au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare în legătură cu sponsorizarea unei campanii electorale. 

Potrivit unui comunicat postat, luni, pe site-ul Ministerului Public, procurorii din cadrul PCA Ploieşti i-au trimis în judecată pe Petrică Lucian Uşurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare a banilor, pe Vlad Cosma, fost deputat PSD, la data faptelor preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD Prahova, pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi pe omul de afaceri Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Anchetatorii spun că faptele au legătură cu finanţarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012. 

"La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrică Lucian, administrator al SC Allinso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscală menţionată, împreună cu alte documente justificative, au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrică Lucian de către inculpatul Alexe Răzvan", se precizează în comunicat. 

Conform documentului, Petrică Uşurelu, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus, în datele de 10.04.2012 şi 11.04.2012, efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă Alex Design SRL, a sumei de 1.086.240 lei. 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Prahova.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

vlad cosma spalare de bani delapidare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati