Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima reacție a lui Adrian Severin, după ce a fost condamnat: Comedia s-a terminat

Prima reacție a lui Adrian Severin, după ce a fost condamnat: Comedia s-a terminat

Prima reacție a lui Adrian Severin, după ce a fost condamnat: Comedia s-a terminat
16 Noi 2016   •   18:08

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

După pronunțarea sentinței, Adrian Severin a reacționat printr-o postare pe Facebook, denunțând o ”farsă”.

”Sentința a fost pronunțată. Comedia s-a terminat. Mai precis acest act al comediei.

Așa cum mă așteptam, ceea ce a început ca o farsă jurnalistică s-a sfârșit printr-o farsă judiciară. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste și corupție, ci dintre patrie și dușmanii ei. Într-o colonie nu există stat de drept.

O bătălie s-a încheiat dar istoria nu se sfârșește aici. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră” scrie Adrian Severin.

Fostul ministru de Externe Adrian Severin (62 de ani) a afectat prin faptele sale prestigiul Parlamentului European şi al României. Aceasta este concluzia Curţii Supreme, potrivit motivării sentinţei prin care politicianul a  fost condamnat la trei ani şi trei luni pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul ”Şpagă contra amendamente în Parlamentul European”. 

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la ”Sunday Times”. La cei 100.000 de euro se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. 

×
Subiecte în articol: Adrian Severin condamnare farsa reactie
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close