Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sentințe în dosarul Antena Group-RCS&RDS: Antena 3 a fost achitată de toate acuzaţiile

Sentințe în dosarul Antena Group-RCS&RDS: Antena 3 a fost achitată de toate acuzaţiile

Sentințe în dosarul Antena Group-RCS&RDS: Antena 3 a fost achitată de toate acuzaţiile
12 Mai 2016   •   14:58

Primele sentinţe în dosarul Antena 1 - RCS&RDS. Antena 3 a fost achitată de toate acuzaţiile, la fel şi Intact Publishing, o altă companie din trustul Intact. 

Directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la trei ani şi jumătate cu executare, în vreme ce Camelia Voiculescu a primit o sentinţă de doi ani cu suspendare. 

Dan Voiculescu a fost condamnat la doi ani, pedeapsă care se va contopi cu cea din dosarul Telepatia. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile.

Comunicat Intact Media Group, după sentința din dosarul Antena Group - RCS&RDS

----------------------------

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. 

Pe 30 mai 2013, în urma unei operaţiuni declanşate de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei, sub pretextul unor audieri.

Pe 31 mai 2013, directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, deşi la dosar nu există nicio probă a şantajului.

Sorin Alexandrescu: Şantajul nu există. Administratorul RCS&RDS a vrut să facă o înţelegere cu mine

La vremea respectivă, Mihai Gâdea explica faptul că Antena 3 nu are niciun fel de legătură cu dosarul în care RCS&RDS - Antena Group a fost trimis în judecată.

Trimiterea în judecată a unei instituţii de presă este un caz şocant şi un abuz fără precedent, mai spune directorul Antenei 3, Mihai Gâdea. El spune şi că dosarul de şantaj este unul fabricat la comandă politică.

Adrian Ursu: Dosarul acesta nu are nicio legătură cu Antena 3. Societatea civilă ar trebui să aibă o reacţie corectă şi susţinută

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close