Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea: Antena 3 nu are nicio legătură cu dosarul în care Antena Group a fost trimisă în judecată

Mihai Gâdea: Antena 3 nu are nicio legătură cu dosarul în care Antena Group a fost trimisă în judecată

Mihai Gâdea: Antena 3 nu are nicio legătură cu dosarul în care Antena Group a fost trimisă în judecată
de M.Z.    |    01 Oct 2013   •   16:32

Antena 3 nu are niciun fel de legătură cu dosarul în care RCS&RDS - Antena Group a fost trimis în judecată, a declarat, marţi, directorul Antenei 3, Mihai Gâdea.

Trimiterea în judecată a unei instituţii de presă este un caz şocant şi un abuz fără precedent, mai spune directorul Antenei 3, Mihai Gâdea. El spune şi că dosarul de şantaj este unul fabricat la comandă politică.

"În opinia mea este stupefiant ceea ce s-a întâmplat astăzi, faptul că în urma deschiderii acestui dosar şi a urmăririi penale, s-a ajuns la concluzia că se poate trimite în judecată şi nu s-a ajuns la concluzia că trebuie scoasă de sub urmărire penală Antena 3.

 
Cu toată onestitatea de care sunt capabil vă spun că Antena 3 nu are niciun fel de legătură cu acest dosar, este doar rezultatul acelei întrebări obsesive, a celui care este preşedintele României, Traian Băsescu, care a întrebat obsesiv şi public dacă Antena 3 e aici.

Ceea ce se întâmplă astăzi este cu adevărat şocant, pentru că nu există niciun fel de implicare a Antenei 3 în acest dosar", a declarat, marţi, directorul Antenei 3, Mihai Gâdea.

Directorul Antenei 3 a făcut referire şi la faptul că directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut fără probe.

"În momentul în care a fost săltat de pe stradă directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, au cerut la tribunalul sectorului 5 aprobare pentru percheziţii timp de cinci zile. Judecătorul respectiv a spus că nu există date pentru aceste percheziţii şi nu a aprobat. După ce Sorin Alexandrescu a fost săltat de pe stradă şi arestat, la câteva zile, 3 judecători din România s-au pronunţat pentru eliberarea lui.

Cu atât mai mult nu există niciun fel de probe împotriva Antenei 3, singurul lucru pe care procurorii l-au reţinut este că Antena 3 ar fi difuzat acele spoturi care anunţau o anchetă şi aparţin Antena 1, pe care noi doar le-am difuzat în baza unui contract (...) Este ca şi cum Antena 3 este trimisă în judecată pentru că a difuzat o reclamă la o pastă de dinţi care nu ar fi fost în regulă. (...) Antena 3 nu are niciun fel de legătură", a explicat Mihai Gâdea.

În acest context, directorul postului de televiziune a anunţat că este pregătit să sesizeze toate instituţiile europene de abuzurile care se întâmplă în ţară, mai precis că o instituţie de presă a fost trimisă în judecată pentru şantaj.

"În condiţiile în care ştiu sigur şi opinia publică ştie datele din dosar, există o singură întrebarea: de ce mai avem nevoie pentru a înţelege că democraţia în România este în pericol?

În momentul de faţă, pentru că am convingerea că este vorba despre o instituţie de presă critică cu regimul Traian Băsescu şi care este târâtă în această poveste doar pentru că în aceşti ani de zile a fost critică cu acest regim, în această situaţie vom trimite scrisori la toate instituţiile europene. Toate instituţiile europene trebuie să ştie de aşa ceva, toate ambasadele occidentale la Bucureşti trebuie să ştie de această situaţie, trebuie înştiinţaţi că în România se întâmplă abuzuri", a precizat Mihai Gâdea.
 
"Acesta este semnul că în România se execută comenzi politice. (...) Este o încercare de decredibilizare, este o luptă teribilă împotriva noastră şi a telespectorilor Antenei 3, care sunt mare parte din cei 7, 5 milioane care au votat anul trecut la referendumul de demitere. (...) Este un dosar de revanşă, Traian Băsescu crede că în felul acesta am putea fi intimidaţi noi, dar şi-a făcut calculele foarte greşite", a punctat directorul Antenei 3, Mihai Gâdea.
 
Marţi, dosarul RCS & RDS - Antena Group a fost trimis în judecată. În acest dosar au fost trimise în judecată cinci persoane şi trei entităţi juridice.

Citeşte şi Extrase din rechizitoriul DNA

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. 

Pe 31 mai, directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, deşi la dosar nu există nicio probă a şantajului.

Pe 30 mai, în urma unei operaţiuni declanşate de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei, sub pretextul unor audieri.

Sorin Alexandrescu: Şantajul nu există. Administratorul RCS&RDS a vrut să facă o înţelegere cu mine

Citeşte şi RCS&RDS nu respecta contractul cu LPF şi făcea avere din încălcarea clauzelor. Antena 3 are probele în acest dosar

Comunicatul DNA cu privire la directorul Antenei Group, ANTEDATAT pe site-ul instituţiei. Radu Tudor: "Dacă nici asta nu e premeditare..."





 
 

×
Subiecte în articol: DNA urmareste Antena3
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close