Antena 3 CNN Actualitate SRI şi DNA ar fi ASCULTAT convorbirile lui Sorin Alexandrescu. "Este un act de intimidare la adresa dreptului de liberă exprimare"

SRI şi DNA ar fi ASCULTAT convorbirile lui Sorin Alexandrescu. "Este un act de intimidare la adresa dreptului de liberă exprimare"

SRI şi DNA ar fi ASCULTAT convorbirile lui Sorin Alexandrescu. "Este un act de intimidare la adresa dreptului de liberă exprimare"
de O.P.    |    31 Mai 2013   •   05:31

Directorul general al Antena1 a fost reţinut de procurorii DNA după mai bine de zece ore de audieri. Sorin Alexandrescu a fost condus la sediul DNA în urma unei operaţiuni declanşată de procurorii conduşi de Laura Codruţa Koveşi. Iniţial, Alexandrescu a fost adus în faţa anchetatorilor sub pretextul unor simple audieri. Între timp însă, a fost încadrat ca învinuit în urma unei plângeri făcute de RCS RDS. Mai mult, SRI şi DNA ar fi ascultat convorbirile lui Sorin Alexandrescu.

DNA nu a oferit oficial nicio explicaţie privind modul în care Sorin Alexandrescu a fost adus în faţa anchetatorilor, deşi iniţial a fost considerat doar martor. Procedurile prevăd ca în astfel de cazuri să fie trimisă o citaţie, iar dacă martorul refuză să se prezinte, poate fi adus cu mandat.

Victor Alistar, director Transparency International: "Este pur si simplu o conducere cu forta la sediul organului de urmarire penala Cred ca mai degraba suntem intr-o disproportie intre obiectul procedurii si forta utilitzata".

RADU TUDOR: "Orice fel de acuzaţie îi este adusă unui om nu îl ridici de acasă sau nu îl ridic de pe stradă dacă el nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Este, evident, un act de intimdare la adresa dreptului de liberă exprimare".

Acuzaţia la adresa lui Sorin Alexandrescu ar fi bazată pe o plângere făcută de un reprezentant al RCS-RDS.

În urma plângerii făcute de RCS-RDS ar fi fost organizată o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu.

ADINA ANGHELESCU LUJU.RO: "Eu zic că aici nu ştim câteva elemente foarte importante. De ce DNA-ul s-a sesizat şi a considerat că e de competenţa sa şantajul, dacă s-au făcut interceptări în acest caz? Dacă autorul denunţului este însuşi directorul general al RCS-RDS, pentru că atunci iar îmi pun un semn de întrebare , de ce această reţiniere directă, cu mandat de aducere a directorului Antenei 1"

Deschiderea operaţiunii vine la doar două săptămâni de la semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de numire a doamnei Laura Codruţa Koveşi în fruntea DNA, după ce şapte ani sub aceeaşi semnătură a îndeplinit funcţia de procuror general al României.

Mircea Badea: "Contextul este acela în care Parchetul Curţii Supreme şi DNA-ul au fost conduse de dna Kovesi şi dl Morar. Dl Băsescu a dorit rocada, o rocadă, din punctul multora de vedere, ticăloşită şi cu motive corecte să fie caracterizată aşa. Nu ne speriem. Nu ne speriem, nu ne intimidăm".

Compania de cablu RCS-RDS a declanşat de doi ani de zile un război deschis cu trustul Intact, eliminând abuziv toate posturile de televiziune ale grupului de presă din grila de distribuţie. În mandatul cabinetului Boc, compania RCS-RDS a fost acuzată de alţi operatori de pe piaţă că a fost favorizată politic la cel mai înalt nivel, în schimbul unor servicii făcute PDL.

×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu Sorin Alexandrescu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close