Antena 3 CNN Actualitate Justiție Termen important în dosarul lui Sebastian Ghiță

Termen important în dosarul lui Sebastian Ghiță

Termen important în dosarul lui Sebastian Ghiță
30 Mar 2017   •   11:20

Dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, spălare de bani şi şantaj este judecat astăzi de Instanţa Supremă.

Este vorba despre cazul în care sunt implicaţi şi foşti şefi ai Parchetului din Ploieşti şi şi ai poliţiei din acelaşi oraş.

În acest dosar, judecătorii au făcut chiar şi audieri secrete. Patronul RTV este, însă, în continuare dispărut şi dat în urmărire internaţională.

Conform DNA, în perioada iunie 2013 — primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploiești se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe persoane vizate de anchetă au obținut informații confidențiale pe diverse căi, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicității fiind și Sebastian Ghiță.

Informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărirea penală.

"Concret, folosindu-se de influența pe care o avea și pe care o exercita efectiv pentru menținerea și promovarea în funcții publice a anumitor persoane, Sebastian Ghiță i-a capacitat pe inculpații Tudose și Dosaru să îi furnizeze informații confidențiale din dosarul aflat în curs de urmărire penală pe rolul PCA Ploiești. Faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiță avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracțională ce făcea obiectul anchetei, iar, pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulți agenți economici supuși anchetei", susțin procurorii.

Anchetatorii au reținut că, în schimbul acestor informații, Sebastian Ghiță a promis, pe de o parte, lui Viorel Dosaru că îl va sprijini să își mențină poziția, dar și să obțină alte funcții de conducere. Pe de altă parte, a acordat procurorului Liviu Tudose sprijin în vederea obținerii unor funcții de conducere sau execuție în cadrul unor instituții publice centrale.

×
Subiecte în articol: spalare de bani santaj
Parteneri
Categoria de români a căror pensie creşte cu 70%
x close