Antena 3 CNN Actualitate Justiție Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor Monicăi Pop: Justiția va decide dacă e vinovată sau nu

Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor Monicăi Pop: Justiția va decide dacă e vinovată sau nu

Vlad Voiculescu răspunde acuzațiilor Monicăi Pop: Justiția va decide dacă e vinovată sau nu
04 Apr 2017   •   12:09

Fostul ministru al Sănătății răspunde acuzațiilor medicului Monica Pop, care susține că este urmărită penal de DNA din cauza acestuia.

"Inteleg ca doamna Pop ar fi declarat ca invinuirile pe care i le aduce DNA sunt o razbunare a mea pentru ca dansa m-ar fi contrazis... si ca eu as fi ordonat corpului de control "sa gaseasca ceva". Intr-o alta declaratie de astazi... doamna Pop ma incondeiaza strasnic: "om fara scrupule", "ne-om", "razbunare marsava", etc.

Monica Pop, după acuzațiile DNA: Am avut curajul și ”tupeul” să contrazic doi oameni fără scrupule

Cred ca pentru doamna Pop si pentru opinia publica este bine sa explic cateva lucruri:

1. OBLIGATIE, NU PRIVILEGIU
Faptul ca ministri dinaintea mea au preferat sa tina sub pres ilegalitati comise de manageri si alti sefi din spitale doar pentru ca acestia erau socotiti intangibili datorita suportului politic si/sau mediatic nu inseamna ca acest lucru a fost justificat sau meritoriu. Orice ilegalitate constatata trebuie transmisa organelor competente. Iar aceasta este o obligatie, nu un privilegiu.

Contez asadar pe faptul ca nu este ultima data cand se va da vina pe mine.

2. CAT DE GRAV ESTE SA CONTRAZICI PE CINEVA?
Nu stiu sa fi fost vreodata contrazis de doamna Pop, si nici nu vad cum acest lucru ar fi putut vreodata sa aiba vreo relevanta. Astfel de orgolii si practici sunt intalnite - din pacate - in anumite parti ale elitei medicale romanesti, nu sunt insa deloc caracteristice nici mie, nici generatiei mele, nici celor alaturi de care am lucrat sau voi lucra vreodata.

3. DESPRE ORDINE SI INDICATII DATE OAMENILOR
Cat despre ideea ca eu am indicat corpului de control al MS "sa gaseasca ceva" ar fi de asemenea doua lucruri de explicat:

A. Acel "ceva" care a fost semnalat de Corpul de Control al MS catre DNA fusese (soc!) semnalat public de Gazeta Sporturilor inca din luna Iunie;

B. Ideea ca ministrul indica sau ordona cuiva, la propriu... este din nou din alta era, si cu siguranta din alt regim politic. Vedeti dumneavoastra, tehnocratii astia nu prea au ordonat lucruri, nu au avut nici formatia profesionala, nici exercitiul, nici placerea sa indice sau sa ordone oamenilor. Au incercat sa lucreze impreuna cu ei... si sa le dea voie sa isi faca treaba. Si in timp ce unii au facut ce faceau de mult... au taiat frunza la caini, altii si-au facut treaba, cu pasiune si cu responsabilitate. Ei bine, acestia din urma nu de putine ori au platit cu postul, imediat ce partidul stat s-a intors la carma.

Daca doamna Pop este sau nu vinovata este decizia justitiei si nu a unui ministru, oricare ar fi acela", a scris Voiculescu, pe o rețea de socializare.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Monica Pop DNA sănătate
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close