Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii; avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor"

Klaus Iohannis: "Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii; avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor"

Klaus Iohannis: "Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii; avertizez PSD să nu cheltuie banii românilor"
Sursa foto: foto-presidency.ro
11 Oct 2019   •   15:32

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Partidului Social Democrat "să nu cheltuie banii românilor" în timpul guvernării interimare, menţionând totodată că în perioada următoare nu vor exista tăieri de salarii şi pensii.

"Este nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019. Şi în acest context este important de subliniat şi avertizez PSD-ul să nu cheltuie banii românilor în această fază de interimat. Este nevoie de un guvern, urgent, care vine şi repară greşelile făcute de PSD în economie. Şi aici vreau să fac o afirmaţie şi ştiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii. Şi spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor. Vreau să repet: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii", a arătat preşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Anterior, Iohannis a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. 

Citiţi şi Preşedintele Klaus Iohannis, declaraţii după consultările de la Cotroceni: "PSD a chiulit nemotivat. E destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL"

Consultările la Palatul Cotroceni au început de la ora 11,00, cu delegaţia PNL, iar apoi şeful statului s-a consultat cu reprezentanţii USR, UDMR, PMP, cu delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, cu cei de la ALDE, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale. PSD nu a participat la consultări.

Citiţi şi Consultări la Cotroceni pentru viitorul Guvern: Orban se propune premier, USR vrea anticipate, UDMR visează la un prim-ministru de etnie maghiară

Joi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost adoptată de Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea partidelor parlamentare pentru consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine (n.r. vineri), începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Citiţi şi MOŢIUNEA DE CENZURĂ a trecut. Guvernul Dăncilă a căzut, 238 de parlamentari au votat "pentru"

×
Subiecte în articol: salarii pensii presedintele Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close