Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, scrisoare către Viorica Dăncilă. De ce l-a respins președintele pe Titus Corlățean pentru funcția de viceprim-ministru

Klaus Iohannis, scrisoare către Viorica Dăncilă. De ce l-a respins președintele pe Titus Corlățean pentru funcția de viceprim-ministru

07 Iun 2019   •   15:42
Klaus Iohannis, scrisoare către Viorica Dăncilă. De ce l-a respins președintele pe Titus Corlățean pentru funcția de viceprim-ministru
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare oficială premierului Viorica Dăncilă prin care își motivează refuzul în ceea ce privește numirea lui Titus Corlățean în funcția de viceprim-ministru.

Scrisoarea președintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care liderii PSD sunt în ședința Comitetului Executiv de câteva ore.

„Stimată doamnă Prim - ministru,
Prin adresa nr. 5/3358 din data de 29 mai 2019 ați propus revocarea doamnei Ana Birchall din funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României şi numirea domnului Titus Corlăţean în această funcție.
Analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot.
În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean.
Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Citește Și Klaus Iohannis a semnat decretele pentru miniștri

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close