Antena 3 CNN Actualitate La Predeal s-a dat startul oficial al sezonului de schi

La Predeal s-a dat startul oficial al sezonului de schi

La Predeal s-a dat startul oficial al sezonului de schi
23 Dec 2010   •   21:48

În urmă cu câteva ore o paradă impresionantă pe schiuri, desfăşurată pe una din pârtiile din Predeal, a dat startul oficial la sezonul de schi, în staţiune.

Ca în fiecare an, deschiderea sezonului de schi în Predeal a fost un eveniment spectaculos. Aşii schiurilor, au coborât pe pârtie cu torţe aprinse în mână. Coborărea a însemnat deschiderea oficială a sezonului. Turiştii au umplu de joi hotelurile şi pensiunile. Pentru unii a început vacanţa, pentru alţii munca.

“Pentru aceste sărbători am pregătit nişte tobă, nişte caltaboşi, jumări, slăninuţă afumată, cârnăciori de casă, piftie de casă”, a spus Costel Năstăsache, bucătar.

 


Singurul necaz al turiştilor e lipsa zăpezii. Până ninge cu adevărat turiştii vor avea alte lucruri de făcut.“Mâine şi poimâine vor veni colindători din zonă, foc de tabără, proţap, Moş Crăciun, bineînţeles, mâine seară”, a spus Dragoş Sandu, proprietar pensiune.

Cine a ajuns joi în pensiunile din Sibiu a avut ocazia să vadă gazdele la treabă. Nici aici nu prea e zăpadă, dar turiştii vor avea ocazia să-şi reamintească de tradiţii. E un loc în care toate obiceiurile s-au păstrat.

Aveţi, însă, mare atenţie la pensiunea pe care o alegeţi pentru sărbătorile de iarnă. 65 de pensiuni din zona Bran-Moeciu Fundata au fost închise temporar de OPC, din cauza neregulilor care au fost găsite la controale.

×
Subiecte în articol: schi Predeal
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close