Antena 3 CNN Actualitate Locale O localitate cu un singur bolnav de COVID a reușit să ajungă la o incidență de peste 3 la mie

O localitate cu un singur bolnav de COVID a reușit să ajungă la o incidență de peste 3 la mie

O comună din județul Alba a "reușit" să ajungă la o rată de infectare de pete 3 la mie în condițiile în care în comunitate există un singur pacient confirmat cu COVID-19.

O localitate cu un singur bolnav de COVID a reușit să ajungă la o incidență de peste 3 la mie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   17:58

Rata de infectare de 3,6 la mie, care aduce cu sine și măsurile de prevenție specificate în lege, este o consecință a aritmeticii și a numărului redus de locuitori.

În Ceru-Băcăinți, cea mai mică comună din judeţul Alba, trăiesc doar 274 de locuitori.

Un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în această localitate înseamnă, conform aritmeticii, o rată de incidență de 3,6 la mie pentru că 1 împărțit la 274 și înmulțit cu 1000 fac 3,6.

Această rată de incidență a adus, de miercuri, restricții cum ar fi interzicerea organizării de evenimente private - nunţi, botezuri, mese festive etc, atât în spaţii deschise, cât şi închise.

Un singur caz de COVID, suficient pentru interzicerea nunților și botezurilor

De asemenea, sunt suspendate reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

A fost interzisă, de asemenea, circulaţia în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totuși, comuna Ceru-Băcăinți nu este cel mai grav afectată localitate din Alba.

O altă comună, Șona, a raportat 50 de cazuri, din care 8 miercuri. Rata de infectare a juns la 11,45 la mie.

În condiţiile în care majoritatea cazurilor sunt concentrate într-un satul Biia, care intră în componența comunei, autorităţile au stabilit ca doar acesta să intre în carantină pentru următoarele două săptămâni.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Ceru-Băcăinți rata de incidenţă
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close