Antena 3 CNN Actualitate Locale Bătrân dispărut de o saptămână, căutat cu drone şi câini. Șeful Salvamont România: "Sunt șanse foarte mici să mai fie în viață"

Bătrân dispărut de o saptămână, căutat cu drone şi câini. Șeful Salvamont România: "Sunt șanse foarte mici să mai fie în viață"

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină pentru a găsi un bărbat care a dispărut pe munte, într-o localitate din sudul Munților Vâlcan în urmă cu șapte zile.

de Ştefan Petrică    |    23 Dec 2022   •   11:13

Bărbatul este dispărut de acasă de șapte zile. În primele zile, familia a crezut că acesta se află la rude. După câteva verificări aceștia și-au dat seama că a dispărut.

Autoritățile îl caută de două zile cu trei drone, o lunetă cu termo viziune și doi câini de căutare, dar spun că șansele sunt foarte mici ca bărbatul să fie în viaţă.

"Persoana dispărută nu e pe munte, este în zona submontană. Este o localitate din sudul Munților Vâlcan. Bărbatul este dispărut de șapte zile. În primele trei, patru zile cei de acasă nu s-au panicat foarte tare, au crezut că este la rude, dar de alaltăieri s-au început căutările și astăzi facem căutări masive cu poliția, căutări la care participăm și noi ca resursă de sprijin.

Căutăm cu trei drone, o lunetă cu termo viziune și doi câini de căutare. Sperăm să reușim să îl găsim", a declarat Sabin Cornoiu, șef Salvamont România, pentru Antena 3 CNN.

"Sunt câteva șanse foarte mici să mai fie în viață, pe undeva prin conacele de la livezile de pomi fructiferi și viile care sunt în zonă.

"Nu putem să spunem că e ceva foarte periculos pentru salvatori, dar sunt distanțe mari de mers, temperaturile sunt scăzute și asta îngreunează factorul de căutare", a mai spus Sabin Cornoiu.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close