Antena 3 CNN Actualitate Locale Benzi dedicate pentru mașinile din UE, deschise în punctele vamale Calafat, Nădlac II și Borș II

Benzi dedicate pentru mașinile din UE, deschise în punctele vamale Calafat, Nădlac II și Borș II

În mai multe vămi din România, autovehiculele din UE vor avea benzi dedicate. Ministrul Turismului, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea acestora.

Benzi dedicate pentru mașinile din UE, deschise în punctele vamale Calafat, Nădlac II și Borș II
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Mia Lungu    |    15 Feb 2024   •   17:51

S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

”Mai exact, în Agenția de Control și Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulație doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă va fi permisă circulația atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât și pentru cele înmatriculate în state non-UE”, a arătat Grindeanu.

Începând de vineri, astfel de benzi dedicate autovehiculelor înmatriculate în UE vor funcționa și în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II și Borș II, relevă sursa citată.

Benzile dedicate în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi funcționale după implementarea noului sistem de preselecție a camioanelor (lucru care presupune inclusiv instalarea unui cântar suplimentar).

”Implementăm aceste benzi de preselectare a traficului rutier greu acolo unde configurația drumului o permite. Precizez că pe benzile inscripționate EU vor putea circula doar camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană.

Pe benzile inscripționate ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state membre UE, dacă benzile inscripționate EU sunt aglomerate sau dacă banda ALL TRUCKS este liberă”, a precizat Grindeanu.

S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat! Mai exact, în Agenția de...

Posted by Sorin Grindeanu on Thursday, 15 February 2024

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close