Antena 3 CNN Actualitate Locale Declarații șoc din partea Jobbik. Ce spun extremiștii maghiari despre o unire România-Moldova

Declarații șoc din partea Jobbik. Ce spun extremiștii maghiari despre o unire România-Moldova

Declarații șoc din partea Jobbik. Ce spun extremiștii maghiari despre o unire România-Moldova
Sursa foto: Foto: Monitorulcj.ro
08 Aug 2015   •   10:36

Vicepreşedintele Jobbik, Szávay István, a făcut declarații surprinzătoare la Tabăra EMI de la Gheorgheni. Unii ar spune că de-a dreptul șocante, declarații care par să arate o schimbare de direcția în gândirea extremiștilor maghiari. Acesta a spus că unirea României cu Republica Moldova într-un viitor apropiat ar putea fi un lucru bun pentru maghiari.

Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova (n.r. - Republica Moldova), toate semnele şi procesele indică acest lucru. Mulţi spun că este un pericol pentru populaţia maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la Bucureşti, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomaţia maghiară şi politica naţională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României. Nu cred că România se va uni cu Moldova astfel încât structura statului să nu fie afectată. Iar aceasta poate fi o oportunitate, nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai uşor ca maghiarii să fie mai bine reprezentaţi cel puţin la nivel regional”, a declarat, vineri, vicepreşedintele partidului radical Jobbik, Szávay István.

Mai multe pe MonitoruldeCluj.ro.

×
Subiecte în articol: jobbik unire România
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close