Antena 3 CNN Actualitate Locale Detalii noi în cazul dublei crime de la Iaşi. Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''

Detalii noi în cazul dublei crime de la Iaşi. Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''

Apar noi detalii în cazul dublei crime într-o vilă de lux din Iași, acolo unde o tânără româncă și iubitul ei marocan, ambii studenți, au fost găsiți morți în casă. Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor.

Detalii noi în cazul dublei crime de la Iaşi. Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Mai 2022   •   14:57

Presa locală din Iaşi scrie că studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi, presupusului autor al dublului asasinat de la Iași, dar şi victima sa, Youssef Ajnyah, s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor.

Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''

Protoxidul de azot (N2O), gazul ilariant, cunoscut și sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor și inodor și este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală.

Inhalarea acestui gaz, denumit printre tinerii de pe litoral “funny gas”, duce la halucinaţii.

Gazul ilariant este inhalat din baloanele umflate cu ajutorul unui autosifon, care în locul rezervorului de CO2 are încorporat un cartuş cu protoxid de azot.

Efectul este dulceag şi dă senzaţia de euforie, dar şi halucinaţii, vărsături, pierderea memoriei.

La petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenții și tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuș care degajă în interiorul balonului substanța mai sus menționată, potrivit Agenției Naționale Antidrog.

Procurorii din Iaşi vor să îl închidă pe viaţă pe tânărul marocan

Potrivit ziaruldeiasi.ro, dovezile principale pe care procurorii ieşeni se bazează pentru a-l trimite după gratii pe viaţă pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi sunt petele de sânge ale lui găsite pe un maiou al lui Youssef Ajniyah, dar şi pe un sutien al iubitei lui, Vanessa Burlacu.

Cei doi tineri au fost găsiţi morţi anul trecut, la mijlocul lunii decembrie, într-un imobil din zona Moara de Vânt, în complexul Roua: el avea 17 lovituri de cuţit pe corp, iar ea 33.

În acest rechizitoriu, procurorii au câteva dovezi care arată implicarea directă a principalului suspect în uciderea celor din tineri.

Cine sunt cei doi tineri ucişi de Ahmed Sami el Bourkadi 

Youssef Ajniyah, de origine marocană dar având şi cetăţenie canadiană, era student în anul doi al UMF Iaşi, linia de predare franceză. Băiatul locuia împreună cu Vanessa Burlacu (o ieşeancă din Miroslava înscrisă la Şcoala Postliceală Sanitară) în casa de pe Moara de Vânt de aproximativ o lună de zile, iar în paralel se ocupa şi de o afacere pe care o avea în Belgia, un magazine online.

În această afacere, Youssef Ajniyah era ajutat de un alt tânăr care se afla în Belgia, iar cei doi ţineau legătura pe WhatsApp sau Messenger. Totodată, la aceeaşi facultate, Youssef Ajniyah era coleg de grupă şi prieten cu Ahmed Sami el Bourkadi,  principalul suspect al crimei duble.

Procurorii au găsit sânge pe sutienul victimei

Mai mult, procurorii vor să îl închidă pe viaţă pe marocan, deoarece au fost găsite două probe de sânge ale acestuia în casa groazei: o probă pe un maiou pe care îl avea în mână Youssef Ajniyah, cât şi pe un sutien al fetei moarte, Vanessa Burlacu. 

"Procurorii spun că au găsit sângele lui Ahmed Sami El Bourkadi pe maieul purtat de către o victimă, de fapt era în interiorul unui maieu găsit sub mâna victimei, pe sutienul victimei, de fapt era într-un sertar dintr-un alt dormitor”, a replicat Raluca Andrei, avocatul marocanului suspectat.

×
Subiecte în articol: marocan funny gas crima Iași drogat
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close