Antena 3 CNN Actualitate Locale Familia unui bătrân din Botoșani infectat cu coronavirus, răspuns de la medici: 'Vă sunăm noi când moare'

Familia unui bătrân din Botoșani infectat cu coronavirus, răspuns de la medici: 'Vă sunăm noi când moare'

Familia unui bărbat de 59 de ani din Botoșani, raportat ca decesul numărul 1.361 de coronavirus, acuză cadrele medicale de la Spitalul Județean Mavromati că s-au purtat inuman cu pacientul. Bărbatul a ajuns pe mâna medicilor după ce a acuzat o stare de rău din cauza faptului că ingerase substanțele cu care stropise pomii.

Familia unui bătrân din Botoșani infectat cu coronavirus, răspuns de la medici: 'Vă sunăm noi când moare'
Sursa foto: flickr.com
de Cristina Tudorache    |    18 Iun 2020   •   23:52

Dumitru S. a ajuns la Spitalul Mavromati pe 29 mai și a petrecut aproape 13 ore în cortul de triaj, alături de alte cinci persoane, despre care nu se știa dacă sunt sau nu purtătoare de coronavirus.

Pentru că a prins minivacanța de Rusalii, bărbatul a fost văzut de un medic abia pe 2 iunie. Două zile mai târziu a fost mutat la terapie intensivă.  

„Aș vrea să menționez că în toată această perioadă vorbeam zilnic cu el, atât noi cât și fiul lui. După această mutare, o zi nu am mai știut nimeni nimic de el și de câte ori suna fiul lui la secția ATI, asistentele care îi răspundeau îi tot spuneau să sune mai târziu că doctorul este în operație. A reușit într-un sfârșit să vorbească cu doctorul și acesta i-a spus că trebuie să stea acasă liniștit că oricum îl vor suna ei când va muri. A întrebat dacă e nevoie să îl transferăm la un alt spital sau e nevoie de vreun tratament sau orice intervenție medicală care trebuie plătită și i s-a răspuns ironic:"dar, la București nu vreți? Poate chiar cu elicopterul?! oricum ce îi fac aia asta facem și noi, așteptăm să moară". A doua zi, fratele a reușit să-și deschidă telefonul și și-a sunat soția și copilul spunându-le că e mai bine. De atunci am vorbit din nou cu el zilnic atât prin apel cât și prin mesaje”, a povestit fratele victimei, citat de Botoșăneanul.ro.

În timpul cât a fost internat, bărbatul a acuzat că este batjocorit de medici, care îl țin dezbrăcat.

„Îi tot spunea fiului să vină după el ca nu mai suporta batjocura. El vorbea foarte clar și era conștient de tot ce face. După ce a vorbit cu unul dintre frați a lăsat telefonul deschis și auzit cum doctorul și asistentele țipau la el. Din acel moment nu am mai putut lua legătura. Telefonul i-a fost închis și seara târziu fiul lui a reușit să vorbească cu doctorul care i-a spus că l-au sedat și l-au intubat pentru că era în stare critică. Cum poate fi un om în stare critică din moment ce el vorbește clar și tare fiind înspăimântat de cele petrecute acolo?!”., se întreabă fratele lui Dumitru S.

Zilnic, rudelor li s-ar fi spus să nu mai insiste cu telefoanele pentru că vor fi anunțate când moare, iar vestea a venit pe 12 iunie, la o zi după ce bărbatul decedase.

Fiul bărbatului povestește că tatăl său avea diabet si probleme cu inima. DSP a demarat o anchetă pentru a afla adevărul în acest caz.

×
Subiecte în articol: coronavirus Mavromati Botoșani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close