Antena 3 CNN Actualitate Locale Finalizarea pasajului de la Piața Sudului, din nou amânată

Finalizarea pasajului de la Piața Sudului, din nou amânată

Finalizarea pasajului de la Piața Sudului, din nou amânată
Sursa foto: Foto: Facebook
25 Aug 2016   •   13:41

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a prelungit termenul de finalizare a Pasajului de la Piata Sudului pana la 31 decembrie 2018, dupa ce a obtinut in luna iunie aprobarea Ministerului Dezvoltarii. Pasajul trebuia terminat intial pana la finalul anului 2015, apoi pana pe 30 iunie 2016, iar intrucat lucarerea se desfasoara pe fonduri europene, din cauza lucrarilor s-au absorbit doar 18 milioane de lei din 83 milioane lei  disponibili. Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca noul termen estimat de finalizare al lucrarii este august 2017, pasajul fiind realizat in prezent in proportie de 73,23%, scrie Hotnews.ro.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat in luna iunie ca pasajul va fi terminat pana la finalul anului 2016, apoi pana in martie 2017. 

Lucrarile la pasaj au inceput in mai 2014, investitia ridicandu-se la 127 de milioane de lei. Constructorul este Asocierea Astaldi - Euroconstruct, contractul de lucrari fiind de 88 de milioane de lei.

Proiectul a demarat pe fonduri europene si trebuia terminat pana la finalul anului 2015. Fiindca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.  Ulterior,fiindca nici acest termen nu a fost respectat, pentru  ca banii europeni absorbiti deja sa nu trebuiasca sa fie returnati Comisiei Europene, avand in vedere gradul de intarziere a lucrarilor, reprezentantii Municipalitatii  au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care Municipiul Bucuresti este obligat sa finalizeze lucrarile cel tarziu pana in decembrie 2018.

 Pana pe 30 decembrie 205, Primaria a absorbiit 18 milioane de lei din 83 milioane lei fonduri europene, iar dupa aceasta data nu s-au mai facut deconturi din bani europeni. Diferenta va veni din bani de la bugetul local.

Pasajul va fi realizat pe directia Calea Vacaresti - strada Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 metri. Potrivit autoritatilor, dupa darea in folosinta, pasajul va reduce timpii de asteptare in trafic, in zona respectiva, cu aproximativ 74%.

×
Subiecte în articol: pasaj piata sudului finalizare termen
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close