Antena 3 CNN Actualitate Locale Fost procuror din Gorj, împlicat într-un dosar de deturnare de fonduri prin Programul Start-up Nation

Fost procuror din Gorj, împlicat într-un dosar de deturnare de fonduri prin Programul Start-up Nation

Un fost procuror DNA din Gorj este implicat în dosarul fraudelor cu fondurile Start Up Nation România, în care prejudiciul este de 1.200.000 de lei.

Fost procuror din Gorj, împlicat într-un dosar de deturnare de fonduri prin Programul Start-up Nation
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Roxana Mihăiescu    |    Gabriela Mladin    |    30 Oct 2023   •   15:56

Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova au efectuat săptămâna trecută 16 percheziții domiciliare într-un dosar de fraudă cu fonduri în valoare de 1,2 milioane de lei.

Una dintre percheziții a avut loc la casa procurorului Cristian Bertha. Fostul magistrat susține că dosarul acestor fraude se află în lucru chiar de când era procuror în activitate și vizează achiziționarea unor utilaje neconforme. Ba mai mult decât atât, bărbatul susține că foștii săi colegi ar fi căutat bani, iar ceea ce i se întâmplă este o răzbunare. 

Magistratul mai spune că singura lui legătură este că unul dintre prietenii lui ar fi obținut fonduri din acest program și ar fi depozitat în apropierea casei sale aceste bunuri, pe un teren care-i aparține.

Citește și: Percheziții la zeci de persoane bănuite de șantaj și camătă, în Harghita și Mureș 

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova împreună cu organele de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj şi I.P.J. Dolj au efectuat în această dimineaţă percheziţii domiciliare în 16 locaţii de pe raza judeţului Gorj, într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, având ca obiect infracţiunile de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, privind Programul Start-up Nation România, fiind vizate un număr de opt societăţi comerciale”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la suma de 1.200.000 lei.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close