Antena 3 CNN Actualitate Locale Imaginile dezastrului provocat de inundații în Bistrița-Năsăud. Apele distrug tot ce întâlnesc în cale

Imaginile dezastrului provocat de inundații în Bistrița-Năsăud. Apele distrug tot ce întâlnesc în cale

Ploile au făcut ravagii în Bistrița-Năsăud, acolo unde mai multe localități au fost inundate, iar apele au distrus tot ce au întâlnit în cale.

Imaginile dezastrului provocat de inundații în Bistrița-Năsăud. Apele distrug tot ce întâlnesc în cale
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2023   •   19:49

Codul roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină emis de meteorologi a făcut prăpăd în mai multe localități din Bistrița-Năsăud.

În doar 50 de minute, în localitățile de la poalele Munților Rodnei a plouat cât pentru o lună întreagă, fiind vorba despre o cantitate peste 80 de litri/mp.

Au fost înregistrate probleme în special în comuna Rodna şi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În comuna Rodna, au fost inundate beciurile şi curţile a şase gospodării, iar drumul care leagă satele Rodna şi Valea Vinului a fost blocat de aluviuni.

Astfel, pompierii militari şi mai mulți voluntari s-au prezentat cu motopompe, iar primăria a intervenit cu un buldoexcavator.

Citește și: Avertizare meteo ANM imediată de vreme rea. Localităţile afectate de fenomene extreme

La Sângeorz-Băi, în localitatea componentă Cormaia, un adăpost de animale a luat foc după ce a fost lovit de fulger, fiind necesară intervenția pompierilor, dar și a unui echipaj SMURD.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: inundatii Bistriţa-Năsăud
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close