Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu uriaş la o casă parohială din satul Cut, judeţul Neamţ. Zeci de pompieri s-au luptat şapte ore cu flăcările

Incendiu uriaş la o casă parohială din satul Cut, judeţul Neamţ. Zeci de pompieri s-au luptat şapte ore cu flăcările

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la casa parohială din satul Cut, județul Neamț. Nu au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt importante. Intervenția pompierilor a durat 7 ore.

Incendiu uriaş la o casă parohială din satul Cut, judeţul Neamţ. Zeci de pompieri s-au luptat şapte ore cu flăcările
Sursa foto: Mediafax
de Georgiana Adam    |    29 Apr 2023   •   15:57

Potrivit ISU Neamț, la fața locului s-a intervenit 5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de la Detașamentul din Piatra Neamț, o autospecială de stingere de la Detașamentul Roman, dar a intervenit și SVSU Dumbrava Roșie.

În total, la intervenție au participat 35 de pompieri.

Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale, la o anexă gospodărescă, la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.

Până la sosirea forțelor de intervenție, din casa parohială s-au autoevacuat o femeie și doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei parohiale pe o suprafață de aproximativ 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei cu suprafață de 100 mp și aproximativ 200 kg de câlț.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, au ars magazia din lemn cu bunurile din interior și adăpostul pentru animale în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări. Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătraţi, potrivit Mediafax.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ şapte ore.

×
Subiecte în articol: incendiu ISU Neamţ pompieri
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close