Antena 3 CNN Actualitate Locale Investiție impresionantă la Cluj. Cum arată sensul giratoriu de 2,6 milioane de euro, recent finalizat

Investiție impresionantă la Cluj. Cum arată sensul giratoriu de 2,6 milioane de euro, recent finalizat

Sensul giratoriu de pe strada Frunzişului din Cluj-Napoca, care face legătura între cartierele Mănăştur şi Zorilor, a fost finalizat de constructorul Studium Green. Acesta va permite locatarilor să acceseze una dintre cele mai aglomerate artere din oraş fără a bloca circulaţia.

Investiție impresionantă la Cluj. Cum arată sensul giratoriu de 2,6 milioane de euro, recent finalizat
Sursa foto: YouTube/Sergiu Razvan
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   21:42

Locatarii ansamblului imobiliar Wings vor ajunge mai ușor acasă şi vor putea traversa una dintre cele mai aglomerate artere din oraş printr-un pasaj subteran.

Investiția a fost estimată inițial la două milioane de euro, însă cheltuielile s-au majorat cu 30%, adică s-a ajuns la 2,6 milioane de euro, a precizat directorul Studium Green.

„Lucrarea asta este deosebită şi vă şi spun din ce punct de vedere. Are două sau trei impacturi semnificative în ceea ce priveşte execuţia. Pânza de apă a fost deosebit de agresivă. De-a lungul deceniilor, a provocat alunecări masive de teren în zonă. Zidurile de sprijin din beton armat, care s-au făcut înainte de colegii mei, n-au fost o soluţie fericită. În al doilea rând, a fost lucrul permanent pentru circulaţie. N-am avut voie să îngreunăm circulaţia deloc, şi asta a cauzat multe deficienţe în execuţie. (...)

Este vorba de o cutie, în sensul prozaic, de 100 de metri pe 20-30 de metri lăţime, alcătuită din piloţi înfipţi până în terenul stabil. Sunt 300 bucăţi de 14 metri lungime. Din interior s-a extras pământul contaminat, că acolo a fost un teren unde s-au deversat gunoaie. Acesta a fost înlocuit cu straturi permeabile din balast. Toată această masă de balast, care de fapt este un baraj de greutate şi care se opune deplasării pământului din amonte, are avantajul că este o masă filtrantă.”, a declarat reprezentantul constructorului, inginerul Nicolae Popa, pentru Media9.

 

×
Subiecte în articol: sens giratoriu Cluj-Napoca
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close