Antena 3 CNN Actualitate Locale Judeţul din România în care unii elevi au intrat deja în vacanţa de vară. Care este motivul

Judeţul din România în care unii elevi au intrat deja în vacanţa de vară. Care este motivul

Zeci de preşcolari şi elevi dintr-o comună din România au intrat deja în vacanţa de vară, urmând ca în 26 mai să termine mai repede anul şcolar 2022-2023. Care este motivul.

Judeţul din România în care unii elevi au intrat deja în vacanţa de vară. Care este motivul
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    15 Mai 2023   •   22:15

Mai exact, elevii şi preșcolarii din cinci sate din Munţii Sebeşului, localităţi în care se practică un păstorit de pendulare periodică beneficiază de o structură diferită a anului şcolar, aprobată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, pentru a-şi putea însoți, acolo unde este cazul, părinţii în transhumanţă pentru “văratul” oilor la munte.

Această structură a anului şcolar, cu o vacanţă de vară mai mare decât în mod normal, exista şi înainte de 1989, în perioada regimului comunist.

Astfel, vineri, 12 mai, a fost ultima zi de curs pentru preşcolarii şi şcolarii din comuna Pianu, din Purcăreţi şi Strungari, aceştia urmând să înceapă viitorul an şcolar în data de 11 septembrie.

Citeşte şi: Un autobuz în care se aflau zeci de elevi şi navetiști a luat foc în Tecuci. Călătorii au ieşit singuri din autovehicul

De asemenea, în 26 mai, vor intra în vacanţa de vară şi copiii din comuna Săsciori, localităţile Loman, Tonea şi Pleşi. Prima zi de şcoală din anul şcolar următor va fi pentru aceştia la finele lunii septembrie, notează Agerpres, citat de edupedu.ro

Pentru a recupera programa şcolară, copiii din cele două comune merg la şcoală şi sâmbăta în timpul anului şcolar.

În total, potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Alba, 260 de preşcolari şi şcolari din Alba intră în vacanţa de vară mai repede de 16 iunie.

×
Subiecte în articol: vacanta de vara elevi Alba
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close