Antena 3 CNN Actualitate Locale Măsuri de criză în spitale după facturile uriaşe la curent | Manager: "Prea multă economie nu ai cum să faci!"

Măsuri de criză în spitale după facturile uriaşe la curent | Manager: "Prea multă economie nu ai cum să faci!"

Spitalele din Gorj iau măsuri pentru reducerea cheltuielilor la energie electrică. Au fost făcute lucrări pentru izolarea termică a clădirilor şi au fost înlocuite lămpile cu leduri. La spitalul din Novaci facturile la energie sunt de 4 ori mai mari iar în aceste condiţii calculatoarele, imprimantele dar şi alte aparate din spital au fost scoase din priză la finalul programului de lucru.

Măsuri de criză în spitale după facturile uriaşe la curent | Manager: "Prea multă economie nu ai cum să faci!"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Sep 2022   •   08:54

Facturile la energie electrică de la Spitalul din Novaci au venit de aprope 4 ori mai mari decât cele de anul trecut.

Pentru a reduce consumul, managerul a decis oprirea calculatoarelor, a televizoarelor dar şi a altor aparate după terminarea programului.

Managerul spitalului din Novaci:  "Prea multă economie nu ai cum să faci!"

"Dacă în 2019, vă dau un simplu exemplu, în 31.01.2019 plăteam 22.653 de lei la curent, în 2022 , tot în aceeași lună, în 28.01.2022, 72.763 de lei.

Am trecut la iluminatul pe leduri. Noi de 5 ani de zile avem doar iluminat pe leduri, am rugat colegii sa îşi oprească calculatoarele când pleacă din birou , nu mai folosim televizoarele din birouri, în rest sa știți că prea multa economie nu ai cum sa faci.

Încălzirea e pe motorină subvenționată. dar o să vedem în funcție de temperaturi dacă mai putem să reducem din numărul de ore de funcționare al centralei", a declarat Emil Grigore, a declarat managerul spitalului din Novaci.

Măsuri de reducere a consumului energiei electrice şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu

 Printre ele se numără interzicerea folosirii aparatelor de încălzit suplimentare.

"Angajații au fost anunţaţi şi sfătuiţi să încerce să economisească energia electrică, adică acolo unde se poate.  Dacă nu avem treabă într-un anumit loc din secție, becurile vor fi stinse. De asemenea este interzisă folosirea aparatelor de încălzit suplimentare, gen calorifere sau reșouri", a spus Mihaela Floroiu , purtător de cuvânt Spital Târgu-Jiu.

În alte spitale au fost schimbate geamurile şi a fost îmbunătăţită termoizolarea.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close