Antena 3 CNN Actualitate Locale Medic, șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită de la pacienţi

Medic, șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită de la pacienţi

Un medic șef de secție din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu este cercetat penal, fiind acuzat că lua mită, dar și alte bunuri, pentru a-și face meseria.

Medic, șef de secție din Spitalul de Psihiatrie Sibiu, acuzat că lua mită de la pacienţi
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    26 Oct 2023   •   16:38

Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziții domiciliare în Sibiu, care au dus la identificarea unor fapte de corupție săvârșite de un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu. 

Astfel s-a descoperit că medicul primea mită, dar și alte bunuri, pentru a-și face meseria în domeniul psihiatric. 

"În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a nouă infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, infracţiuni constând în aceea că în perioada februarie-iulie 2023, medicul, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”, a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acordarea actului medical în domeniul psihiatric”, spune prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu

În prezent, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au loc audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close